Vrijdag 2 mei

Vroeg uit de veren voor onze bus naar Townsville. We rijden langs immense suikerrietvelden, bananenboomgaarden en tropisch groene bergen op de achtergrond. Het is overwegend grijs en het regent af en toe. Anna heeft gisteren nog een kamer voor ons kunnen vinden in de Civic Guesthouse. De rest was allemaal volzet. De guesthouse is echt een noodoplossing. Het bed is ok en de lakens ook, maar vooral de gemeenschappelijke toilet en douche zijn nen triestigen vuilen boel. In het aquarium zijn er om het half uur rondleidingen a la coral tour, predator tour, feeding tour. Omdat we zo geinteresseerd zijn en nog zoveel vragen hebben, (en omdat de man een schat is en heel graag info geeft aan geinteresseerde mensen), krijgen we bijna een prive-rondleiding van de man die de voordracht gaf over predators. Hij kon het complexe ecosysteem van de barrier reef met zijn koralen, plankton en andere organismen bijzonder boeiend en helder verduidelijken. Er ging echt een wereld voor ons open. We kunnen allebei bijna niet wachten om nog eens te gaan snorkelen.

Vandaag reizen we van Cairns naar het zuiden. Het ganse gebied ligt langs de Great Barrier Reef. Onderweg naar de Whitsunday Islands stoppen we voor 2 nachtjes in Townsville omdat er een heel interessant aquarium is. De busrit verloopt vlot. De kamer van onze hostel is enorm triestig. Hetzelfde lichtblauw op de muren als in de superzieligste plaats allertijden, nl. de badkamer van Tsjolpon Ata (Grote Reis I, Kyrgizie, ja, zie de beroemde ‘Joke in zielig bad-foto’). We gaan onmiddellijk naar het aquarium, dat bijzonder interessant was. We leerden over koralen en de Great Barrier Reef, over de verschillende vissen, haaien. s Avonds eten we lekker en spelen terug ons eigenste geimproviseerd paardjesspel. De nacht in de zielige kamer valt al bij al goed mee.

Zaterdag 3 mei

We gaan nog eens terug naar het aquarium van Townsville. We lummelen wat rond en eten weer lekker. s Middags leer ik Griekse souvlaki kennen. Alles heel relaxed. We horen meme en papa en mama aan telefoon, wat ook altijd heel leuk is.

Zondag 4 mei

Opstaan, inpakken en wegwezen. Op naar Airlie Beach. In de bus wat zitten nadenken over Sydney en Bali en tourism marketing. De hostel Backpackers by the bay in Airlie blijkt ook niet veel soeps te zijn. Hopelijk wordt de boottrip wel leuk.

Vreeslijke dag. De eerste van die aard in Australia. Man man, de Globetrotter Hostel was een hel! De kamer was nog zieliger, maar vooral, ik deed geen oog dicht. We lagen precies in de Overpoortstraat. Van 23u30 tot 4u nodig gehad om in slaap te geraken. De Mad Cow naast de deur had de muziek zo luid staan…Ik was zo gefrustreerd en kwaad dat ze mijn nachtrust afgenomen hadden. En ik werd gelijk nog kwaaier met de minuut omdat mijn nachtrust niemand kon schelen. Met plezier vertrokken uit Townsville. Op naar Airlie Beach, waar we rond 17u30 aankwamen. Wederom partytime. Ik dacht ‘o nee, niet weer’. Bleek het een uitzonderlijk dagje uit voor de Aussies te zijn omdat de maandag een feestdag was en iedereen dus vrij had. De hostel lag gelukkig om de hoek, op de heuvel. Maar eens aangekomen bleek ook deze hostel een triestige bedoening. Jonge jonge, zo muften! Het was precies alsof ze een ernstig vochtprobleem trachtten te verdoezelen, pjew. Soit.

  • Grote Reis II Townsville - Great Barrier Reef - Oost-Australië