30 maart – sonargolven in de buik

Wat vliegt de tijd. We hebben intussen onze zwemtraining voltooid. Veel dolfijnen hebben we deze week niet gezien in de interaction zone. Ieder dolfijnenmoment is very exciting! Op de zwemtour gisteren kregen we een unieke jumpvoorstelling. Een groep van 7-8 males startte met golfrijden en plots sprongen ze allemaal tegelijk met de grote golf. Een fractie van een seconde misschien maar toch adembenemend.

De zwemtour van vandaag leek maar povertjes te worden. Op de weg terug met de boot kwam er toch nog een groep dolfijnen plots opdagen. We sprongen vlug nog even in het water en de dolfijnen kwamen rond onze groep zwemmen.  Heel dichtbij heb ik ze nog niet gezien maar ik kon wel hun sonargolven onder water voelen. Ik weet dat de dolfijnen er zijn. Soms zijn ze voor je, duiken ze onder en 3min later kunnen ze al helemaal achter je zijn terwijl je van top tot teen gescreend bent zonder dat je het weet. Nanae is vertrokken. Natasha en Holly vertrekken bijna, Akiko en Barbara ook.

1 april –  kritische dag

Kristische dag. Australia lijkt ook zo rechts precies, zo onvriendelijk tov migranten als ik Ines en Sue hoor. Ines is Zwitserse en Sue is een Britse uit Zimbabwe. Allemaal precaire toestanden voor visa en verblijf, terwijl die mensen echt willen werken, zich willen integreren enz. We hebben alweer geen dolfijnen gezien vandaag. Wil ik hier nog wel mee doorgaan?

2 april – filmmaker voor Earth Ocean TV

Gedroomd over Titus. Die liefde voor hem stroomt weer door mijn lijf. Liefde voelen doet goed, ook al is er ook wel pijn. De droom bleef even nazinderen. Even iets delen met Natasha en Akiko is wel goed, na een maand. De Ecotour in de namiddag is wel super. Surfende dolfijnen voor de boot, exciting! De vollie meeting is ook zeer interessant. Phil is grappig. We maken kennis met een filmmaker die een filmpje/docu gaat maken over de dolfijnen in Bunbury. We zien alvast de avant-premiere van hun docu over sperm whales in de Middellandse Zee. Mooi. Jullie kunnen ook al eens kijken op de website www.earthocean.tv. En Shannon geeft uitleg over het research project dat ze uitvoert voor haar doctoraat. Ze is Amerikaanse maar is hier voor 3 jaar in totaal. Morgen gaan we naar Walpole en Denmark, helemaal in het zuiden.

  • Grote Reis II Bunbury - West-Australië