3 april – Denmarks weidse bossen met de Diamond Tree

We gaan naar Walpole en Denmark, helemaal in het zuiden van West-Australië. De natuur hier is prachtig. De wijdsheid van de bossen is niet te vatten. Om bosbranden te voorkomen zijn er her en der lookout trees. Dat zijn heel grote bomen die boven het bos uitsteken en waar een uitkijkpost gebouwd is. Ik raap al mijn courage bijeen om in de Diamond Tree te klimmen. Ik kan jullie verzekeren dat de adrenaline gestroomd heeft! De ‘dorpjes’ onderweg worden steeds kleiner tot nauwelijks een straat. De echte Outback moet toch erg eenzaam zijn om te wonen.

De Tree Top walk vind ik een beetje een ontgoocheling. Een mooi voorbeeld van hoe je een toeristenattractie kan maken en succesvol kan vermarkten. Op zich is de Valley of the Giants wel indrukwekkend. Iets na 16u arriveren we in The Cove waar we logeren. Het eerste zicht voorbij is het een staaltje mooi vakmanschap en zeer natuurlijke architectuur middenin de karri bossen met enkel de wind, vogels en andere dierengeluiden. Echt uniek.

De dag begint met worstelen in de auto. Niemand heeft daar veel last van behalve ikzelf. Halverwege de lange autorit is er een goede afleiding die Axel natuurlijk gaat beklimmen: de Diamond Tree, een 52m hoge karri tree. Natasha had verteld hoe gevaarlijk en onverantwoord het was, dus ik was behoorlijk zenuwachtig. Maar Axel klom vol vertrouwen de reuzeboom in en kwam heelhuids terug beneden 🙂 Het bos was zo mooi en dat beloofde meer goeds voor het komende weekend. We bereiken de Tree Top Walk, een wandeling in het grote oerbos van Walpole, op 40m hoogte. De karri bomen en tinkle trees zijn gigantisch en zo mooi. Het ruisen, de geur, de kleur van de afpellende schors, mmm. We rijden door naar Denmark waar we logeren in The Cove, een schoon chaletje middenin de natuur. We koken zelf, Ilya steekt onze kachel aan. Hij is een schat van een gastheer en bouwde de verschillende chalets zelf in de jaren 70. Hij is een woodmaker, een echte vakman, hippie, en natuurliefhebber. Ilya brengt zijn vriendelijke goedheid over en geeft uitleg over de mogelijkheden aan wandelingen voor de volgende dag. Hartverwarmend! De sterrenhemel is prachtig. Deze plek is een juweeltje, tussen de karri bomen, aan de inlet.

4 april – zonsopgang & prachtige wandeling Bibbelmuntrack

Ik word toevallig wakker als de zon net gaat opkomen. Spring stilletjes in mijn kleren en ga genieten bij de inlet (in de zomerafgesloten deel van de oceaan) van de zonsopgang. Kruip daarna terug bij Joke in bed om haar twee uur later wakker te zoenen en samen op te staan voor een prachtige wandeling. Na deze prachtige wandeling stoppen we nog eens aan de Conspicious Cliffs beach. Een prachtig afgelegen strand waar ik hoopte nog wat te bodysurfen. Maar de waarschuwingen voor de onderstroom zijn duidelijk, ik waag me niet in het water.

Ilya brengt ons naar de voet van de Monkey Rock, waar we kunnen inpikken op een halve dag Bibbelmuntrack. De Bibbelmuntrack is een soort GR trektocht van Perth tot Albany, maar dan nog ‘onbewoonder’. Zoveel natuurpark, ongelooflijk. Gisteren reden we door een natuurpark groter dan Belgie 🙂.

  • Grote Reis II Walpole en Denmark - West-Australië