Twee dagen in Perth voelt als landen op een andere planeet. De vlucht ging prima, neen, het was helemaal niet zo ver en zo lang. Het lijf wist wel niet of het wilde slapen of niet, laat staan op de uren dat het hier donker is. Aangekomen, even de stad in, nog steeds niet beseffen dat dit een grote reis is. Maar wie zegt eigenlijk dat we dat moeten beseffen?

Het ruikt hier anders. Tropisch, toch wel onverwacht. De architectuur is verrassend, lees mooi gewoon, en modern / nieuwbouw is toch zo anders dan bij ons.

Ondertussen hebben we al wat verkend, gezien, geproefd. We genieten tijdloos. Het zonnetje kwam er al wat door, wacht tot morgen, volle zon op ons reflecterend velleke.

Australiers zijn wel super. Gevoel voor humor, vriendelijk, een aangenaam stemvolume, pittig, correct, mja, komen daar de eerste scores op onze ready to migrate question 🙂 ?

Al zullen we ons landje natuurlijk niet verloochenen. Als ze vragen van waar we zijn, kijken ze als Chinezen (en er lopen er hier veel): Belgium??? Never heard of. Daarnet probeerden we te verduidelijken.. Kim Clijsters was een minder geografische link die we probeerden te leggen. Niet voor herhaling vatbaar: “Djezus, that girl divorced our Leyton”!

Morgen fietsje huren. Zondag trekken we naar Bunbury. Zijn allebei superbenieuwd naar de dolfijnen. Perth is alvast “onze” stad. Joke komt al zeker terug voor een workshop glas bij Anne en Peter (zie Manifesto Glass Studio). Axel heeft nog een afspraak met de marketing verantwoordelijke Europa van Western Australia Tourism.

Dikke zoenen xx

 

5-7 maart – mindset vertrek & aankomst

Singapore, in transit. Super! Ik geniet al van de vluchten. Lekker muziekje op mijn i-pod. Naar het schijnt ging ik het nu beseffen, “eens ge op de vlieger gaat zitten”. Niet dus, ik besef het gelijk nog niet dat we terug op grote reis zijn. Ik geniet van nu en verder gaat het hoofd niet. Ik zou me als het ware beginnen afvragen wat ‘beseffen’ in onze gewone wereld eigenlijk betekent! Vooruit leven?

Deze morgen bij Western Australian Tourism Board langsgeweest. Heb er de naam van de verantwoordelijke marketeer voor Europa gekregen. Hij was niet beschikbaar maar ik kan zeker een afspraak maken binnenkort.

We gaan vervolgens op zoek naar de Glass Studio Manifesto voor Joke. Ze is heel enthousiast, misschien kan een workshop gekoppeld worden aan mijn afspraak hier in Perth. Daarna gaan we met de trein naar Fremantle aan de oceaan. Het lukt net om de dag door te komen zonder slaapje. We zijn toch nog niet gans overgeschakeld qua bioritme.

t Is anders dan ons vorige grote reis, denk ik dan. Ik vergelijk nu nogal eens spontaan. Ik geniet en geraak niet ontmoedigd of in paniek van een moment van ongenoegen. Blij met deze evolutie. Loslaten en relativeren, een kunstvorm die ik intussen wonderwel geleerd heb.

Axel en ik zijn ook zo anders als koppel, nog superder 🙂 Het is heerlijk samen. We hebben zoveel meer ervaring in samen reizen zodat we op ieders behoeften weten in te gaan, ook al zijn die soms eens anders. We lachen en zijn lief. Axel smost op zijn T-shirts en zaagt liefjes tegen mij over wat ik allemaal vergeten ben voor vertrek 🙂 Gedeelde verantwoordelijkheid, lach ik dan. Perth is heerlijk. Gezellig, frisse lucht, warm, lekker eten, veel te doen.

 

8 maart – Perth

Deze dag begon fantastisch met een Chinese massage! Ons fietstochtje daarna ook: romantisch, heerlijk weertje, veel water. We reden langs Zuid Perth maar algauw had ik door dat we er nooit op tijd gingen geraken. “Axel, we gaan toch niet de ganse monding van de Swan River rondrijden he?” Maar neen, mijn bolleke. Na de ene waterlob kwam de volgende inham en de volgende en de volgende.. Ik had intussen honger en was verveeld dat ik Axel na 13 jaar nog steeds blindelings geloofd had 🙂 Maar het was wel mooi -al dat water en die aparte fietslanen, de mooie huizen, veel groen, zeilers en weekendactiviteiten- en we namen de trein terug van Fremantle tot Perth en kwamen beperkt te laat terug bij de fiestverhuurder. Daarna rugzak gepakt om de volgende morgen met de trein naar Bunbury te gaan. Spannend!

  • Grote Reis II Perth - West-Australië